Powered by Smartsupp

Alleen bij ons alle vouwgordijnen -20% !!!

zaluzje drewniane sciana
Terug.

Welke houten jaloezieën moet ik kiezen: 25 mm of 50 mm?

Houten jaloezieën zijn raambekleding met een glamoureus karakter. Ze verwarmen elk interieur, maken het gezellig en buitengewoon stijlvol. Door hun natuurlijke, klassieke uitstraling passen ze bij de afwerking van elk interieur en hout is altijd erg modieus, wat zich vertaalt in een unieke toepassing van jaloezieën.

De meest populaire lamelbreedtes voor houten jaloezieën zijn 25 mm en 50 mm. Heel vaak vervangen klanten ook de standaard ladder door verschillende soorten linten, waardoor de jaloezieën er nog chiquer en charmanter uitzien.

Welke jaloezieën moet ik kiezen bij montage op een raamkozijn?

De meest gekozen jaloezieën voor het raamkozijn zijn die met 25 mm lamellen. Ze zijn kleiner, fijner en daarom ideaal voor dit type installatie. De lamellen die alleen het lichte gedeelte van het glas beslaan, laten meer licht in de kamer dan de lamellen van 50 mm. Bovendien zijn de lamellen van 25 mm handiger te bedienen wanneer ze op het raamkozijn zijn gemonteerd dan lamellen met een breedte van 50 mm.

Lamellen van 50 mm zijn echter niet volledig gediskwalificeerd bij montage op een raamkozijn. Voor wie een kamer een sterk karakter wil geven, werken ze perfect. Hun nadeel in dit geval is misschien de iets moeilijkere bediening, maar het is nog steeds mogelijk.

zaluzje biale.webp

houten jaloezieën 25 mm

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 25MM - nismontage - Bamboo Ash Bamboo Ash
Premium

Houten jaloezie 25MM - nismontage - Bamboo Ash

vanaf 28,57

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 25MM - raammontage - Charcoal Charcoal
Bestseller

Houten jaloezie 25MM - raammontage - Charcoal

vanaf 28,57

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 25MM - wandmontage - Cloud Cloud
Prijs hit

Houten jaloezie 25MM - wandmontage - Cloud

vanaf 28,57

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 25MM - nismontage - Oak Oak
Bestseller

Houten jaloezie 25MM - nismontage - Oak

vanaf 28,57

Welke jaloezieën moet ik kiezen voor een nis?

In dit geval werken zowel lamellen van 25 mm als van 50 mm heel goed. Bij het plaatsen van houten jaloezieën in het interieur is de keuze van de lamelbreedte vooral een kwestie van smaak. Er is hier geen betere of slechtere oplossing, alles hangt af van de voorkeur van de klant.

Wie de voorkeur geeft aan delicaatheid en subtiliteit in de kamer, of als de raamuitsparing vrij klein is, zal eerder kiezen voor de kleinere lamellen van 25 mm.

Aan de andere kant zijn de grotere 50 mm lamellen de keuze van degenen die een sterk karakter aan hun kamer willen geven, met grote, ruime raamnissen.

 

Welke jaloezieën kies je bij montage aan de muur of het plafond?

Montage aan de muur of het plafond is synoniem met de grote afmetingen van de bestelde houten jaloezieën. Dit betekent dat de grotere lamellen van 50 mm in dit geval beter zullen werken. Door de grote afmetingen zien deze latten er licht uit en tegelijkertijd zijn het er niet te veel. Bovendien laten ze de ramen groter lijken en de kamer ruimer.

Als je voor dit type installatie kiest, kunnen de 25 mm lamellen te 'strak' lijken, wat esthetisch minder mooi oogt. Ze zullen er echter goed uitzien in eerder kleine kamers waar de keuze voor wand- of plafondmontage noodzakelijk is en er niet veel ruimte is voor lamellen van 50 mm.

50 mm zaluzje drewniane braz.webp

houten jaloezieën 50 mm

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 50MM - nismontage - Bamboo Black Pirat Black Pirat
Premium

Houten jaloezie 50MM - nismontage - Bamboo Black Pirat

vanaf 49,06

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 50MM - raammontage - Elephant Grey Elephant Grey
Bestseller

Houten jaloezie 50MM - raammontage - Elephant Grey

vanaf 50,51

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 50MM - raammontage - Smoke Grey Smoke Grey
Prijs hit

Houten jaloezie 50MM - raammontage - Smoke Grey

vanaf 50,51

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 50MM - wandmontage - Pure White Pure White
Prijs hit

Houten jaloezie 50MM - wandmontage - Pure White

vanaf 50,51

Widok za oknem Rama okna Houten jaloezie 50MM - wandmontage - Smoke Grey Smoke Grey
Prijs hit

Houten jaloezie 50MM - wandmontage - Smoke Grey

vanaf 50,51

Voordelen en nadelen van houten jaloezieën

Voordelen van houten jaloezieën:

- Ze zijn gemaakt van de natuurlijke grondstof lindehout.

- Dankzij hun klassieke uiterlijk passen ze in elke kamer

- Zeer duurzaam en bestand tegen vuil

- Regelt traploos de lichtstroom en de mate van beschaduwing van het interieur

- Groot assortiment lamellen in verschillende kleuren

- Jaloezieën worden vervaardigd op de door de klant gespecificeerde maat

- Ze geven het interieur een elegant en exclusief karakter

 

Nadelen van houten jaloezieën:

- Grotere hechting van stof aan houten oppervlakken

- Als ze in vochtige ruimtes worden geïnstalleerd, kunnen ze na langere tijd vervormen

Heb je
hulp nodig?
Bel ons
gerust
+49 15753907502
U kunt
ons schrijven
info@familyrollo.nl
Beoordeel dit artikel
0.00 gebaseerd op 0 meningen
De beheerder van uw persoonsgegevens die worden verzameld tijdens correspondentie via het contactformulier is GREEN BLINDS P.S.A De persoonsgegevens kunnen worden verwerkt met het oog op: het uitvoeren van precontractuele of contractuele activiteiten, het presenteren van een commercieel aanbod, het beantwoorden van uw vragen - afhankelijk van de inhoud van uw bericht. De basis voor de verwerking van persoonsgegevens is artikel 6, lid 1, onder b) van Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (RODO), d.w.z. de uitvoering van een contract of precontractuele activiteiten, artikel 6, lid 1, onder a) RODO, d.w.z. uw toestemming, artikel 6, lid 1, onder f), d.w.z. het gerechtvaardigd belang van de controller - de wens om te reageren op uw vragen en zorgen. De persoonsgegevens worden verwerkt gedurende de periode die nodig is om te voldoen aan het doel van de verwerking zoals uiteengezet in paragraaf 3 hierboven, d.w.z. het sluiten van een contract, het presenteren van een commercieel aanbod, het beantwoorden van uw vragen of zorgen, en kunnen worden opgeslagen tot het verstrijken van de contractuitvoeringstermijn en de verjaringstermijn voor claims op grond van het contract. De persoon van wie de persoonsgegevens worden verwerkt, heeft het recht op toegang, rectificatie, wissing, beperking van de verwerking, om bezwaar te maken tegen de verwerking en het recht op gegevensoverdraagbaarheid, met dien verstande dat het recht op gegevensoverdraagbaarheid alleen van toepassing is op gegevens die via uitsluitend geautomatiseerde middelen worden verwerkt. De persoon van wie de persoonsgegevens worden verwerkt op basis van toestemming heeft het recht om deze toestemming te allen tijde in te trekken, onverminderd de verwerking van persoonsgegevens voorafgaand aan de intrekking van de toestemming. De persoon van wie de persoonsgegevens worden verwerkt, heeft het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Het verstrekken van persoonsgegevens is vrijwillig, maar als dit niet gebeurt, kan het contract niet worden uitgevoerd, kunnen er geen precontractuele handelingen worden verricht, kan er geen commercieel aanbod worden gedaan en kunnen er geen vragen of twijfels worden beantwoord.
Winkelmandje